Over ons

Voorheen hadden wij hier een melkveehouderijbedrijf. Inmiddels hebben de koeien plaats gemaakt voor paarden. Het kwam door Roelof dat er nu Friese paarden op stal staan. Via via heeft Roelof in 2004 een uitstapje naar Amerika gemaakt daar kwam hij in aanraking met de Friezen.
De stalnaam R.S. staat voor Riverside een streek in Californiƫ, Amerika! Hier is dus de liefhebberij voor het Friese paard in 2004 begonnen.

Roelof is voorzitter van de fokvereniging It Fryske Hynder en doet dit met veel plezier. Hij heeft zelf fokmerries uit stam 50 en 110. Zowel de opfokwaardige merrieveulens als hengstveulens worden aangehouden.

Samen met Hanna worden de paarden getraind in de dubbele longe voor de wagen en onder het zadel. Roelof brengt de paarden uit in de mendressuur en Hanna in de dressuur onder het zadel.

Wij houden zo’n 20 paarden op stal. Naast de fokmerries en rijpaarden ook opfok en een aantal pensionpaarden. Voor meer informatie over onze paarden verwijs ik u naar de pagina fokmerries en opfok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *