Ulkje

Stam 110, geb 2006, 1e premie Ster en Kroon sport
Felle – Jurjen 303 – Oepke 266 – Peke 268

Ulkje is drachtig van de hengst Eise! (2020) De ‘Kroon’ ‘Sport’ merrie Ulkje A.S. werd op kop geplaatst op de voorkeuring in St Nicolaasga 2009. Op de centrale keuring in Leeuwarden werd ze 3e van de groep. Ulkje heeft in 2014 het sportpredicaat behaald via het mennen dressuur. Haar eerste veulen in 2010 van Reinder werd kampioen op de fokdag van Blauwhuis. Deze Ida R.S. is inmiddels Kroon verklaard en niet meer in ons eigendom. Ulkje loopt thuis in enkel en dubbelspan en wordt gereden onder het zadel. En merrie met een ‘hart van goud’, werklust en een aanhankelijk karakter, dit zie je ook terug in haar nakomelingen!
Ulkje komt uit een hele mooie merrielijn, moeder is de ‘Ster Preferente’ Ester R.V, grootmoeder is de ‘Ster Preferente’ (9 ster nakomelingen) Klaziena van ‘e Zweag.
Vader Felle is een rastypische hengst, groot en met een mooi lang voorbeen en een heel vriendelijke uitstraling. Dit zien we in Ulkje terug! Felle heeft al twee goedgekeurde zonen namelijk Alwin en Wolfert. Moedersvader Jurjen onderscheidt zich door zijn fraaie hals en bovenlijn, daarnaast zorgt hij voor extra beweging. In 1993 werd hij Nederlands Kampioen Dekhengsten voor de Sjees. Hij voert veel bloed van de hooggeprezen Ritske.
In 2017 behaalde het merrieveulen van de hengst Omer, een 1e premie in Blauwhuis! In 2018 werd haar 3 jarige dochter Zonne r.s. (v. Jasper) ster 1e premie.

Ida R.S.

Zonne R.S.

Rifka R.S.