Wiekelientje

Geb. 1999, 1.66m, 1e premie Ster, Preferent
Krist 358 – Piter 312 – Oepke 266 – Peke 268

Wiekelientje is drachtig van de hengst Yme! (2020)
Wiekelientje is met haar 20 jaar, de dame van stal. Een sterke, degelijke merrie met maat en formaat en niet te vergeten prachtige Manen! Wiekelientje is de dochter van Krist en Koralien fan Koartwald.

Wiekelientje heeft een super mooie merrie lijn voor de fokkerij. Moeder is de Ster merrie Koralien fan Koartwald, Grootmoeder is de ‘Ster Preferente’ Orlien fan Koartwald en Overgrootmoeder is de ‘Ster Preferente’ Gerlien. Daarachter zien we nog de Modelmerrie Kobelien.
Vader Krist is in 1998 goedgekeurd voor de dekkerij. Krist kreeg tijdens het verrichtingsonderzoek een 8 voor zijn stap, draf en menproef en zelfs een 8,5 op de showproef.
Wiekelientje heeft inmiddels al veel nakomelingen gebracht waarvan de eerste elders geboren en ster geworden zijn. Bij stal R.S. geboren: Adriaan, een nakomeling van Brend en is inmiddels sport (Z1 dressuur), verkocht naar Dubai. Isa R.S, van Norbert is ster sport, Z mennen en M1 dressuur onder het zadel. De stermerriea Janna R.S van Take (verkocht), waarvan de eerste nakomeling direct ster is geworden.  Er loopt een Hinne in Amerika en een Bartele in Ierland. Dan zijn er nog jonge nakomelingen van de hengsten Tsjalle en Eise. Afwachten wat de toekomst hen brengt

Opvallend is dat uit deze merrie allemaal goede gebruiks- en sportpaarden komen, zowel onder het zadel als voor de kar. Ras typische Friese paarden met veel behang!

 

Adriaan R.S.

Isa R.S.

Zenith R.S